Vuoden 2013 leipäkauppa finalistit on valittu

Suomen Leipuriliiton järjestämä Vuoden 2013 Leipäkauppa -kilpailu on edennyt finalistivaiheeseen. Karsintakierros on käyty läpi ja Leipuriliiton paikallisyhdistysten asettamien maakunnallisten ehdokaskauppojen joukosta on valittu kolme finalistia, jotka ovat:

K-supermarket Yliveto, Vantaa

K-supermarket Revontori, Haukipudas

S-market Myllykeskus, Lappeenranta

Loppukilpailijat valitsi raati, johon kuuluivat brand koordinaattori Maarit Pigg Fazer Leipomot Oy:stä, tuoteryhmähallintapäällikkö Saija Miettinen Vaasan Oy:stä sekä toimitusjohtaja Mika VäyrynenSuomen Leipuriliitto ry:stä.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa vuorottelee nykyisin kaksi sarjaa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana hypermarketit ja tavaratalot ja joka toinen vuosi näitä pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2013 Leipäkauppa valitaan pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa.

Tammikuussa loppukilpailuraati käy arvioimassa finalistit ennalta ilmoittamattomana aikana. Voittaja julkistetaan helmikuussa.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa painavat tuotteiden tuoreus, valikoiman monipuolisuus, paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten leipomoiden tuotteiden saatavuus, leipäosaston siisteys ja järjestys sekä leipäosaston henkilökunnan asiantuntemus ja palvelualttius. Raati kiinnittää huomiota myös tuotteiden esillepanoon, leipäosaston omaleimaisuuteen sekä erityisruokavaliotuotteiden saatavuuteen.

Kuluttajat arvostavat leivässä eniten tuoreutta ja makua. Niistä kaupan ja leipurin on huolehdittava yhteistyössä. Sitä pyritään edistämään myös Vuoden Leipäkauppa -kilpailulla, joka järjestetään nyt seitsemännentoista kerran. Tämän vuoden eli Vuoden 2012 Leipäkaupaksi valittiin joensuulainen K-citymarket Pilkko, Juha ja Mari Kupiainen Oy.

Lähde: Suomen Leipuriliitto ry