Suomen Hiiva

Yli 130-vuotias Suomen Hiiva jatkaa vuonna 1889 Rajamäellä alkanutta hiivan valmistusta ainoana yhtiönä ja tehtaana Suomessa. Hiljattain modernisoidun ja laajennetun Lahdessa sijaitsevan tehtaan 12.000 tonnin vuosikapasiteetti kattaa koko kotimaan ja kasvavan viennin hiivatarpeen. Päävientialueita ovat Baltian maat.

Suomen Hiiva panostaa ympäristökysymyksiin koko tuotantoketjussa raaka-aineista ja valmistuksesta sivutuotteiden käsittelyyn ja jätehuoltoon. ISO 9001:2015 -standardin vaatimusten mukaisella sertifioidulla laatujärjestelmällä, sekä FSSC 22000 tuoteturvallisuusjärjestelmällä varmistetaan toimintamme ja tuotteiden korkea laatu. Tuotantomme on myös Kosher ja Halal sertifioitu.

Suomen Hiivan tuotteisiin leipomoille kuuluvat nestemäinen hiiva eli hiivakerma, joka toimitetaan tankkiautoilla tai palautuskonteissa ja 25 kg:n säkkiin tai 1 kg:n paperikääreeseen pakatut puristehiivat. Kuluttajalle tuttua 50 g:n hiivapalaa on toimitettu kauppoihin jo viidenkymmenen vuoden ajan. Suomen Hiiva toimittaa kauppoihin myös Kotileipojan Kuivahiivaa.