Porkkanapatonki

5 dl maitoa tai
1 dl maitojauhetta ja 5 dl viileää vettä
½ dl ruokaöljyä
1 pala tuorehiivaa
3 tl suolaa
1 rkl siirappia
3 dl kaurahiutaleita
1 l vehnäjauhoja
4 porkkanaa
1 dl juustoraastetta

Valmistus:
Kuori ja raasta porkkanat. Murenna tuorehiiva viileään nesteeseen. Lisää muut ainekset ja alusta taikina voimakkaasti vaivaten. Nostata taikinaa lämpimässä paikassa.

Leivo taikinasta 4 pitkänomaista leipää ja nostata leivät. Tee pintaan viillot ja sivele ne vedellä. Sumuta patongit vielä vedellä ennen paistoa. Lisää päälle koristeeksi kaurahiutaleita. Paista patonkia uunin keskiosassa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Resepti: Savitaipaleen yläaste 1994