Kukkoset

Taikina:
2-3 dl kaurahiutaleita
4 ½ dl piimää
5 ½ dl lämmintä vettä
1 pala tuorehiivaa
jauhoja (vehnä-, ruis-, ja sämpyläjauhoja) niin paljon kunnes taikina sakenee, jauhosekoituksesta riippuen noin 16-19 dl
200 g margariinia tai voita sulatettuna

Pinaattitäyte:
1 ps pakastepinaattia
1 prk fetajuustokuutioita
2 dl kasvisrasvasekoitetta
2 kananmunaa
½ tl rouhittua mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
emmentaljuustoa

Kinkkutäyte:
150 g saunapalvikinkkuviipaleita
150 emmental-mozzarellajuustoa
2 dl kasvisrasvasekoitetta
1 kananmuna
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl pizzamaustetta

Valmistus:
Sekoita hiutaleet huoneenlämpöiseen piimään. Murenna tuorehiiva veteen ja lisää seos piimähiutale-seokseen. Lisää jauhot sekä sulatettu margariini taikinaan. Nostata taikina kaksinkertaiseksi.

Valmista odottaessa täyte.

Pinaattitäyte:
Sulata pinaatti. Valuta ja huuhdo fetajuustokuutiot siivilässä kylmällä vedellä ja hienonna fetajuusto haarukalla. Sekoita joukkoon sulanut pinaatti, kasvisrasvasekoite ja kananmunat. Mausta.

Kinkkutäyte:
Suikaloi kinkku ja sekoita se juustoon. Sekoita joukkoon kasvisrasvasekoite ja kananmunat. Mausta.

Jaa noussut taikina 15 osaan ja pyöritä ne palloiksi. Nostata palloja 15 minuuttia. Tee kukkosten keskelle kuoppa juomalasin pohjalla ja lado täytettä kuoppaan. Paista kukkoset uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Nuori Leipoja -kilpailu 2000, Uimaharjun koulu