Taikina:
6 dl vettä
2 dl rasvaa
1 pala tuorehiivaa tai
1 pussi kotileipojan kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 ½ dl auringonkukan siemeniä
16-18 dl jauhoja
Täyte:
200 g pakastepinaattia
1 dl sulatejuustoa
Voiteluun kananmunaa
Valmistus:
Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja liuota tuorehiiva veteen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää rasva, suola ja auringonkukansiemenet. Sekoita kunnolla. Lisää jauhoja pikkuhiljaa kunnolla alustaen. Nostata taikinaa 15 minuuttia.
Sekoita täyteainekset keskenään kulhossa.
Kauli nousseesta taikinasta levy. Paina pyöreällä pasteijarenkaalla tai juomalasilla pyöreitä aihioita joiden keskelle annostellaan täyte. Voitele reunat munalla ja aseta kansi päälle ja painele reunat kiinni. Voitele pinaatti-juustosämpylät munalla. Nostata sämpylöitä 30 minuuttia. Paista sämpylöitä uunin keskiosassa 200 asteessa 10 – 15 minuuttia.
Nuori Leipoja -kilpailu 2000, Urheilupuiston koulu, Kouvola