Myllärin ruispalat

9 dl vettä
½ palaa tuorehiivaa
16,5 dl Myllärin Ruisleipäainesta
(2 kg:n pussista, hiivaton versio)

Valmistus:
Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää Myllärin Ruisleipäaines ja vaivaa taikina sopivan pehmeäksi. Peitä taikinakulho tiiviisti muovikelmulla ja liinalla. Nostata taikinaa lämpimässä paikassa 60-80 minuuttia.

Kauli nousseesta taikinasta noin 3 cm paksu taikinalevy runsaasti jauhotetulle pöydälle. Jauhota myös taikinan pinta. Pistele levyä haarukalla ja muotoile paloiksi muotilla tai taikinapyörällä. Nosta ruispalaset paistopellille ja nostata lämpimässä paikassa kelmulla peitettyinä noin 40 minuuttia. Kostuta leipien pinnat paiston alussa käyttäen sumutepulloa. Paista ruispaloja uunin keskiosassa 250 asteessa noin 25 minuuttia.