Voisilmäpullat

5 dl vettä tai maitoa
1 pala tuorehiivaa tai
2 pussia kotileipojan kuivahiivaa
1 kananmuna
2 tl suola
1 ½ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
15-16 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia tai voita

Koristeluun kananmuna, voi, sokeri

Valmistus:
Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen taikinanesteeseen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää sokeri, suola, kardemumma, kananmuna sekä 7 dl vehnäjauhoa. Vatkaa seosta. Lisää vähitellen loput jauhot sekä pehmeä rasva.

Vaivaa taikinaa kunnes se on sileää ja kimmoisaa sekä irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Nostata taikinaa kulhossa liinalla peitettynä noin 20 minuuttia.

Paloittele taikina 25-30 pikkupullaksi. Nostata pullia liinalla tai muovilla peitettyinä lämpöisessä paikassa noin 30 minuuttia. Paina pulliin syvennys ja voitele vatkatulla kananmunalla varovasti. Laita syvennyksiin reilu voinokare ja ripota päälle hienoa sokeria. Paista pullia uunin keskiosassa 200 °C:ssa noin 10 minuuttia.

(kuvassa myös rahkasilmä ja hillosilmäpullia)