Marjakupit

2,5 dl vettä tai maitoa
½ pala tuorehiivaa tai
1 pussi kotileipojan kuivahiivaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja
80 g margariinia tai voita

Koristeluun paistonkestävää vadelmahilloa, tuoreita tai pakastettuja, kokonaisia ja sulatettuja vadelmia ja tarvittaessa sokeria

Valmistus:
Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen taikinanesteeseen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää sokeri, suola, kardemumma sekä 7 dl vehnäjauhoa. Vatkaa seosta. Lisää loput jauhoista sekä pehmeä rasva. Vaivaa, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Nostata taikinaa kulhossa liinalla peitettynä noin 20 min.

Paloittele taikina 15-20 pikkupullaksi. Nostata pullia liinalla tai muovilla peitettyinä lämpöisessä paikassa noin 30 minuuttia. Paina pulliin leveä keskeltä leveä syvennys esimerkiksi lasilla. Varo painamasta pullan reunaa. Taikinakupissa on siis litteä pohja ja kapea reuna. Lisää syvennykseen vadelmahillo. Nostata kuppeja noin 10 minuuttia. Voitele reunat vatkatulla kananmunalla varovasti. Paista pullakuppeja uunin keskiosassa 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Täytä kuppi tuoreilla vadelmilla.