Everest-pulla

2 ½ dl maitoa tai vettä
½ palaa tuorehiivaa tai
1 pussi kotileipojan kuivahiivaa
½ dl sokeria
1 tl suolaa
½ rkl kardemummaa
7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia.

Voiteluun maitoa, kanelisokeri-seos

Koristeluun tomusokeri-vesikuorrutus ja kookoshiutaleita

15 muffinivuokaa

Valmistus:
Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen, noin 37-asteiseen taikinanesteeseen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää kardemumma, sokeri ja suola sekä 3 ½ dl vehnäjauhoja. Vatkaa seosta. Lisää loput vehnäjauhoista ja pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Nostata taikinaa kulhossa muovilla tai liinalla peitettynä 30 minuuttia.

Jaa noussut taikina 15 osaan. Muotoile taikinapalat vuoren muotoisiksi. Voit myös laittaa taikinapalat muffinivuokiin. Nostata pullia 20 minuuttia. Voitele pullien alareunat maidolla ja ripottele päälle kanelisokeriseosta. Paista pullia uunin keskiosassa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Koristele jäähtyneiden pullien huiput sokerivesikuorrutuksella ja ripottele päälle kookoshiutaleita.

Nuori Leipoja -kilpailu 2000, Seinäjoen lyseo