Leivo leipää Andersin kanssa!

Suomen hiiva jakaa kesän ja syksyn ajan joka kuukausi yhden kokeilemisen arvoisen leipäreseptin ja siihen liittyvän videon.

Reseptit ovat viime vuonna Suomessa ensikertaa esitetyn Koko Suomi Leipoo –ohjelman voittaneen Anders Wickströmin valitsemia. Videolla Anders näyttää, miten leipominen onnistuu.

Sipoolainen perheenisä on harrastanut leipomista lapsesta asti, joten kädet uppoavat taikinaan tottuneesti. Erityisesti pulla on Andersin suosikki. Sitä hän leipoo itse ja sen hän myös valitsee, kun menee kahvilaan.

–          Pulla kertoo eniten leipomon tasosta, Anders toteaa.

Omassa pullareseptissään Anders käyttää aina kylmää maitoa.

–          Hiiva herää kylmässä nesteessä hitaammin. Kun taikina saa kohota rauhassa, leivonnaisesta tulee paremman makuinen, oli se sitten pulla tai leipä. Mielestäni pullista tulee myös mehukkaampia.

Anders kertoo, että kilpailun voitto oli hänelle yllätys, vaikka loppua kohti voitontahto lisääntyikin.

–          Välillä tehtävistä suoriutui rimaa hipoen, mutta epäonnistumisen kautta lisääntyi myös halu yrittää vieläkin enemmän.

Anders myöntää, että kilpailun jälkeen paineet leivosten onnistumisesta kotioloissa ovat  kasvaneet.

–          Samalla olen kuitenkin saanut myös paljon varmuutta tekemiseeni ja rohkeutta toteuttaa omaa tyyliäni, hän kertoo.

Andersin suosikkien, pullien ja erilaisten leipien lisäksi Wickströmien keittiöstä leijaileekin yhä useammin myös täysin uusia tuoksuja.

–          Haluan kokeilla mahdollisimman paljon uutta. Pullissa ja leivissä suosin kuitenkin aina
tuorehiivaa,  Wickström sanoo.