Poronparta

Taikina:
2 dl piimää
½ palaa tuorehiivaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
100 g margariinia
1/4 tl suolaa

Voiteluun kananmunaa, kauraleseitä

Täytteeksi kylmäsavuporonlihaa ja juustoraastetta

Valmistus:
Liuota tuorehiiva haaleaan piimään. Lisää suola, jauhot ja margariini. Alusta löysähkö taikina. Anna taikinan levätä 10 minuuttia. Kauli taikina ohueksi pitkulaiseksi levyksi, laita täyte taikinalevyn keskelle ja taita taikinalevy pitkittäin täytteen päälle. Leikkaa taikinalevy paloihin, viillä kunkin palan etulaitaan viiltoja kampaviinerin tapaan. Voitele kananmunalla, ripottele kauraleseitä pinnalle. Paista leivonnaisia uunin keskiosassa 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Resepti: Oulun normaalikoulun yläaste 1994