Taikina:
5dl maitoa
1 pala tuorehiivaa tai
2 pussia kotileipojan kuivahiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
14 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia tai voita
Täyte:
½ dl hunajaa
½ dl fariinisokeria
25 g rouhittuja pähkinöitä
2 rkl rasvaa
Voiteluun 1 kananmuna
Koristeluun paperivuokia
Valmistus:
Valmista tavallinen pullataikina. Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen, noin 37 asteiseen taikinanesteeseen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää sokeri, suola ja 7 dl vehnäjauhoja. Vatkaa seosta. Lisää loput vehnäjauhoista sekä pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Nostata taikinaa kulhossa muovilla tai liinalla peitettynä 30 minuuttia.
Valmista täyte odottaessa sekoittamalla ainekset. Jaa taikina 40 osaan. Pyöritä pullia ja asettele ne pellille tai paperivuokiin. Nostata pullia liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Paina nousseisiin pulliin syvennykset. Lisää nokare täytettä syvennyksiin. Voitele pullat. Paista pullia uunin keskiosassa 240 asteessa noin 8 minuuttia.