Puutarhurin sämpylät

5 dl maitoa tai vettä
1 pala tuorehiivaa tai
1 pussi kotileipojan kuivahiivaa
3 tl suolaa
4 rkl ruokaöljyä
2 rkl siirappia tai sokeria
2 rkl kuivattuja nokkosia
2 rkl kuivattuja kehäkukan terälehtiä
1 dl vehnänalkioita
noin 9 dl hiivaleipäjauhoja

Valmistus:
Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää nokkoset, terälehdet, alkiot, siirappi, öljy ja suola. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta. Lisää loput jauhoista vähitellen ja alusta taikina hyvin. Peitä taikina leivinliinalla ja nostata taikina kaksinkertaiseksi.

Muotoile nousseesta taikinasta pieniä sämpylöitä (noin 30 kpl) ja nostata ne pellillä leivinliinalla peitettynä. Paista sämpylöitä uunin keskiosassa 225 asteessa noin 10-20 minuuttia.

Resepti: Leivontakilpailu 1994