Yrttisämpylät

Taikina:
5 dl maitoa
1 pala tuorehiivaa tai
1 pussi kotileipojan kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
1 rkl siirappia
10-12 dl hiivaleipäjauhoa
½ dl sulatettua margariinia

Täyte:
½ tlk Crème Bonjour Provence -yrttiseostuorejuustoa
1/4 tl rakuunaa
½ tl oreganoa

Voiteluun kananmunaa
Päälle seesaminsiemeniä

Valmistus:
Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää suola, siirappi ja jauhot. Alusta taikina ja lisää alustuksen loppuvaiheessa rasva. Peitä taikina leivinliinalla ja nostata taikina kaksinkertaiseksi.

Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Voitele levy tuorejuustolla ja ripottele päällimmäiseksi hienonnetut yrtit. Taita levy kolmeen osaan ja leikkaa siitä noin 4 cm levyisiä palasia. Nostata palaset pellillä leivinliinalla peitettynä. Voitele palaset kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista sämpylät uunin keskiosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Resepti: Maikkulan yläaste, Oulu 1994