Omenaleipä

5dl vettä
1 pala tuorehiivaa tai
1 pussi kotileipojan kuivahiivaa
1 rkl suolaa
400 g kuorittuja omenoita
1 dl rusinoita
1 rkl kanelia

20 g sulatettua margariiniä
1 kg vehnä- tai sämpyläjauhoja

Voiteluun 1 kananmuna

Valmistus:
Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää suola ja sulatettu rasva. Leikkaa omenat kuutioiksi ja lisää ne taikinaan rusinoiden ja kanelin kera. Alusta taikina jauhoilla. Peitä astia liinalla ja anna taikinan levätä noin 10 minuuttia. Muotoille levänneestä taikinasta 3-4 kpl rinkelin tai limpun muotoisia leipiä. Nostata leipiä pellillä noin tunti. Voitele leivät kananmunalla. Paista leipiä uunin keskiosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia.