Myslileipä

5 dl vettä
2 dl Myllärin mysliä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
½ palaa tuorehiivaa tai
½ pussia kotileipojan kuivahiivaa
2 dl Myllärin kokojyväpitoisia sämpyläjauhoja
8 ½ dl Myllärin leivontakarkeita vehnäjauhoja

Valmistus:
Mittaa mysli ja vesi taikinakulhoon ja anna turvota 30 minuuttia. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää sokeri, suola ja vesitilkkaan liuotettu tuorehiiva huolellisesti sekoittaen ja lopuksi jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Nostata taikina muovin tai liinan alla 30 minuuttia. Muotoile taikinasta kaksi pitkänomaista leipää ja jauhota ne Myllärin sämpyläjauhoissa. Nostata leivät liinan alla. Sumuta leivät vedellä ennen paistoa. Paista uunin alaosassa 210 asteessa noin 20 minuuttia.