Luomu kauraleseleipä

5 dl vettä tai maitoa
1 pala Tuorehiivaa
2 dl Myllärin luomukauraleseitä
2 tl sokeria tai
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
9 dl Myllärin luomuvehnäjauhoja

Valmistus:
Sekoita kädenlämpöiseen, noin 37-asteiseen taikinanesteeseen tuorehiiva sekä kauralese. Anna kauraleseiden turvota noin 5 minuuttia. Lisää suola, sokeri ja jauhot vähitellen taikinaan. Lisää rypsiöljy vaivauksen lopussa.

Nostata taikinaa lämpimässä paikassa pyyhkeellä peitettynä noin 15 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se sileäksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat pyöreiksi limpuiksi. Taputtele leivät litteiksi ja nosta ne pellille nousemaan.

Nosta leivät leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja peitä leivinliinalla. Nostata leipiä lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes ne ovat kooltaan lähes kaksinkertaisia, noin 30 minuuttia. Sumuta leivät vedellä ennen paistoa.

Paista leipiä 200 asteessa 30-40 minuuttia.