Ufot

Taikina:
2 dl maitoa
1 pala tuorehiivaa tai
1 pussi kotileipojan kuivahiivaa
1/4 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Täyte:
400 g palvikinkkua
200 g sinihomejuustoa

Voiteluun kananmunaa

Päälle sinihomejuustoa

Valmistus:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota tuorehiiva nesteeseen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää suola ja puolet jauhoista haarukkavatkaimella sekoittaen. Lisää öljy. Lisää loput jauhoista ja alusta taikina käsin. Peitä kulho leivinliinalla ja nostata taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Valmista odottaessa täyte. Pilko kinkku pieniksi kuutioiksi, raasta sinihomejuusto ja sekoita ainekset keskenään.

Kauli noussut taikina parin millin vahvuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Jätä levyn reunasta pasteijamuotin verran tilaa ja paina taikinaan kevyesti pasteijamuotin kuvio. Laita kuvion kohdalle täytettä, käännä levyn reuna täytteiden päälle ja paina pasteijamuotilla napakasti niin että reunat tarttuvat kiinni.

Nostele ufot pellille ja nostata niitä noin 15-20 minuuttia. Voitele ufot kananmunalla ja ripottele päälle sinihomejuustoraastetta. Paista ufoja uunin keskiosassa 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Nuori Leipoja -kilpailu 2000, Tenetin yläaste