Ruskasämpylät

1 pala tuorehiivaa
1 dl haaleaa vettä
6 dl piimää
4 rkl öljyä
1 tl yrttisuolaa
1 dl raakaa punajuurta hienoksi raastettuna
1 dl porkkanaraastetta
3 dl grahamjauhoja
n. 10 dl Hiivaleipäjauhoja

Koristeluun kauraleseitä

Tarjoiluun yrttilevitettä

Valmistus:
Sekoita tuorehiiva veteen. Kuumenna piimä ja öljy haaleaksi ja kaada hiiva-vesiseokseen. Lisää suola ja raasteet. Lisää jauhoja pienissä erissä ja vaivaa huolellisesti. Kohota taikina. Leivo taikina pyöreiksi sämpylöiksi ja kierittele leseissä. Laita pellille ja nostata hyvin. Sumuta sämpylät vedellä ennen paistoa. Paista noin 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa yrttilevitteen kera.