Puolukkaparta

2 dl piimää
½ palaa tuorehiivaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
100 g margariinia
Jos haluat, voit lisätä taikinaan 1-3 rkl sokeria

Täytteeseen puolukkasurvosta tai omenaviipaleita, kanelia, sokeria

Voiteluun kananmunaa

Koristeluun värillistä raesokeria

Valmistus:
Murenna tuorehiiva haaleaan piimään. Lisää suolaa, jauhot ja margariini. Alusta löysähköä taikinaa. Anna taikinan levätä 10 minuuttia. Kauli taikina ohueksi pitkulaiseksi levyksi. Laita täyte taikinalevyn keskelle ja taita taikinalevy pitkittäin täytteen päälle. Leikkaa taikinalevy paloihin, viillä kunkin palan etulaitaan viiltoja kampaviinerin tapaan. Voitele kananmunalla, ripottele pinnalle värillistä raesokeria. Paista leivonnaisia uunin keskiosassa 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Resepti: Oulun normaalikoulun yläaste 1994