Pullaperhoset

Taikina:
2 dl maitoa
½ palaa tuorehiivaa tai
1 pussi kotileipojan kuivahiivaa
1 kanamuna
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1 tl kardemummaa
5-6 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia

Täyte:
vadelmia ja sokeria tai
paistonnkestävää hilloa
margariinia
kanelia
vaniljasokeria

Voiteluun kananmunaa

Koristeluun raesokeria tai värirakeita

Valmistus:
Murenna tuorehiiva taikinakulhoon. Lisää kädenlämpöinen maito ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Sekoita joukkoon kananmuna ja mausteet. Lisää vehnäjauhoja ja alusta taikina käsin kimmoisaksi. Lopuksi taikinaan lisätään huoneenlämpöinen rasva. Nostata taikinaa leivinliinalla peitettynä 30 minuuttia.

Kauli taikina levyksi. Levitä pinnalle pehmeä margariini ja muu täyte. Kääri taikina rullalle ja leikkaa 3 cm:n levyisiksi paloiksi, jotka edelleen leikataan saksilla puoleenväliin halki ja käännetään siivuiksi. Nosta pullat leivinpaperilla peitetylle uuninpellille ja peitä leivinliinalla. Nostata pullia kaksinkertaisiksi. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle värirakeita. Paista pullia uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Resepti: Punkalaitumen yläaste 1994