Pähkinäsarvet

Taikina:
2 ½ dl maitoa
½ palaa tuorehiivaa tai
1 pussi kotileipojan kuivahiivaa
1 kananmunakeltuainen
3/4 dl sokeria
½ tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja,
60 g margariinia tai voita

Täyte:
400 g rouhittuja hasselpähkinöitä
1 1/4 dl maitoa
muutama pisara sitruunamehua
2 1/4 dl sokeria
halutessasi 1 rkl rommia

Voiteluun 1 kananmuna
Koristeluun tomusokeria

Valmistus:
Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen, noin 37-asteiseen taikinanesteeseen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää sokeri, suola, kananmuna ja 4 dl vehnäjauhoa. Vatkaa seosta. Lisää loput vehnäjauhot ja rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Nostata taikinaa kulhossa muovilla tai liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

Valmista täyte. Lämmitä maito ja sekoita täyteainekset keskenään.

Jaa noussut taikina 2 osaan. Kauli osaset noin 4 mm paksuksi pyöreiksi kiekoiksi. Jaa kiekot taikinapyörällä kymmeneen kolmioon. Lisää kunkin kolmion leveään päähän nokare täytettä. Kierrä kolmiot leveästä reunasta alkaen rullalle. Asettele sarvet “puolikuumuotoon”  saumapuoli alaspäin pellille. Nostata sarvet liinalla peitettynä noin 20 minuuttia. Voitele sarvet. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Koristele valmiit sarvet tomusokerilla ennen tarjoilua.