Maukasta mustikoista

Taikina:
5 dl maitoa
1 pala tuorehiivaa
½ rkl suolaa
1 dl sokeria
9-10 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
250 g margariinia

Täyte:
5 dl mustikoita
½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Valmistus:
Sekoita tuorehiiva haaleaan maitoon. Lisää sokeri, suola ja 5 dl jauhoja. Vatkaa seosta. Lisää loput jauhoista ja alusta taikina käsin kimmoisaksi. Lopuksi lisää taikinaan huoneenlämpöinen rasva. Jatka vaivausta, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja nostata se lähes kaksinkertaiseksi. Taikinan on hyvä antaa nousta ainakin 25 minuuttia.

Huomioi, että noussutta taikinaa ei enää vaivata. Ota taikina suoraan kulhosta pöydälle. Kauli noussut taikina ohueksi levyksi. Nosta levy leivinpaperilla peitellylle pellille.

Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot. Kaada piirakkalevyn päälle.

Taita taikinareunat hieman piirakan päälle. Voitele reunat kananmunalla. Paista piirakka uunin keskiosassa 200 asteessa vajaa 30 minuuttia.