Kookossarvet

Taikina:
2 ½ dl maitoa
1 pala tuorehiivaa tai
2 pussia kotileipojan kuivahiivaa
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1 tl suolaa
10-11 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
200 g margariinia tai voita

Täyte:
1 dl kiehuvaa maitoa
3 dl kookoshiutaleita
75 g rasvaa
1 ½ dl tomusokeria
1 kananmunakeltuainen

Voiteluun 1 kananmuna

Valmistus:
Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen, noin 37-asteiseen taikinanesteeseen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Sekoita 10 dl vehnäjauhoa, leivinjauhe, sokeri ja suola toisessa kulhossa. Lisää rasva pieninä paloina. Lisää taikinanneste ja kananmuna jauhoseokseen. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Nostata taikinaa kulhossa muovilla tai liinalla peitettynä noin tunti.

Valmista täyte. Kaada kiehuva maito kookoshiutaleiden päälle ja anna seoksen jäähtyä. Lisää rasva ja tomusokeri. Lisää keltuainen viimeisenä.

Jaa noussut taikina 4 osaan. Kauli osaset noin 4 mm paksuiksi pyöreiksi kiekoiksi. Jaa kiekot taikinapyörällä 8 kolmioon. Lisää kunkin kolmion leveään päähän nokare täytettä. Kierrä kolmiot leveästä reunasta alkaen rullalle. Asettele sarvet “puolikuumuotoon” saumapuoli alaspäin pellille. Nostata sarvia liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Voitele ja paista sarvia uunin keskiosassa 240 asteessa noin 8 minuuttia.